ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


четвер, 16 червня 2016 р.

16.06.2016р. Б. / Вчені встановили, що грудне молоко - це природний антибіотик

Фахівці з Університету Гельсінкі виявили: діти, що перебували на грудному вигодовуванні і не приймали антибіотики до відняття від грудей, в майбутньому пили менше антибіотиків. Крім того, Індекс Маси Тіла (ІМТ) у них був менший, розповідає meddaily.ru з посиланням на The Times of India.

У дослідженні взяли участь 226 дітей з Фінляндії. Дослідники з'ясували, що діти, яким не давали антибіотики в процесі грудного вигодовування, рідше хворіли. Так, судячи з усього, годування груддю зміцнювало їх імунну систему. Також ці учасники рідше мали зайву вагу в більш пізньому віці.

Якщо ж дитина приймала антибіотики, коли її годували груддю, вищезазначені позитивні ефекти грудного вигодовування практично зникали. До речі, грудне вигодовування захищає дітей від вушних інфекцій. За даними фахівців з Національного Дитячого Госпіталю Колумбуса, місяць годування груддю на 4% зменшував ризик вушних інфекцій у немовлят. У дітей, яких годували груддю протягом 6 місяців, ризик виявився знижений на 17%.

Як раніше повідомляв УНІАН, грудне молоко людини, можливо, є найбільш складним серед всіх ссавців. Воно містить більш як 200 різних цукрів, що набагато перевищує їх кількість у молоці корів. Вчені вважають, що склад молока, а також зміни в ньому під час годування груддю, пов'язані з імунною системою новонароджених і розвиваються кишковим мікробіомом — популяцією мікроорганізмів всередині шлунково-кишкового тракту.

Немає коментарів:

Дописати коментар