ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


суботу, 4 червня 2016 р.

04.06.2016р. Б. / Кардинал Комастрі: Вервиця – це найкраща квітка, яку даруємо Богородиці

За прикладом Пречистої Діви Марії також і ми повинні сказати: «Так», – цим закликом кардинал Анджело Комастрі, звернувся до вірних, серед яких були й похилі віком, і люди на інвалідних візках, і діти в колясках.

Вихідною точкою своїх роздумів кардинал Комастрі обрав статую Мікеланджело «П’єта» – «Оплакування Христа», що знаходиться в базиліці святого Петра у Ватикані. «Бог послав Свого Сина в нашу викривлену історію для того, щоб її випрямити», пригадав він, звернувши увагу на те, як Бог постукав до серця Марії, Яка сказала Своє «так». Також і ми повинні сказати наше «так». Згода Пречистої Діви Марії, Її «так!» розцвіло на ґрунті смирення, а не гордості. Вікарій Папи для Держави-Міста Ватикану зосередив свої роздуми на важливості молитви, яка перемінює життя та стосунки між людьми, закликавши: «Проказуймо вервицю в сім’ї!»

«Наново розпочнімо молитись вервицю в наших родинах: молитва перетворює життя, змінює стосунки. Франсуа Моріак, видатний та віруючий письменник двадцятого століття, сказав: «Коли ми стискаємо в руках вервицю, тим самим стискаємо руку Марії»», Яка допомагає нам пройти дорогою життя, що в наш час є повна небезпек, але з мамою кожна дитина почувається безпечно. Молімось вервицю в родині. Це найкраща квітка, яку можемо подарувати Богородиці».

Немає коментарів:

Дописати коментар