ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


вівторок, 14 червня 2016 р.

14.06.2016р. Б. / Декада місійності 2016. П’ятий день

Публікуємо фрагменти з «Путівника Декади місійності», а саме: 1. Слово Боже, 2. Роздуми, 3. Цитату дня, 4. Значення, 5. Молитву, 6. Місійне завдання.

Бути Христовим учнем

Боже Слово: Тоді Павло, взявши тих чоловіків, на другий день очистився з ними, ввійшов у храм й об’явив реченець, за якого, по сповненні днів очищення, за кожного з них мала бути принесена офіра. Якже тих сім день добігало до кінця, юдеї з Азії, побачивши Павла у храмі, збунтували ввесь натовп і наклали на нього руки… Тоді заворушилось усе місто, зчинилося збіговисько народу і, схопивши Павла, почали тягнути його з храму й негайно зачинили двері. А як вони хотіли його вбити, дійшла до тисяцького чоти вістка, що ввесь Єрусалим заметушився. Він зараз же з вояками та сотниками бігом на них накинувся; якже ті побачили тисяцького та вояків, перестали Павла бити (Ді. 21, 26 – 32, повністю).

Роздуми: Бути християнином – означає бути Христовим учнем. А своїх учнів Ісус кличе передусім до того, щоб були біля Нього (пор. Мр. 3, 13 – 14), навчилися від Нього (пор. Мт. 11, 29). Чи свідомі ми цієї великої гідності бути в цьому світі учнем воскреслого Господа, ділитися радістю віри й цінностями Євангелія. Якщо ми це збагнули, то чи знаходимо щодня певний час, щоб перебувати з Господом, чи вчимося, як учні, слухати Слово Боже? А може, ми більше слухаємо і довіряємо облудним словам світу цього? Тримаймося радше Слова Божого, бо воно вічне і дає повноту життя.

Цитата дня – свідчення: Отримавши від Христа доручення: «Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: хрестячи їх в ім’я Отця і Сина і Святого Духа» (Мт. 28, 19), – учні розійшлися по всьому світу, звіщаючи Євангеліє благодаті (Митрополит Андрей Шептицький).

Значення власного учнівства: Чи я колись замислювався над тим, що покликаний бути Христовим учнем? Іду за Ісусом Христом як Його учень чи як один із натовпу цього світу? (пор. Мр. 10, 46).

Молитва: О, Джерело премудрости й благодаті! Відчини наші грішні уста й навчи нас, як і за що слід молитися. Хоч ти знаєш незліченне число наших гріхів, але твоє добросердя перемагає їхній безмір… Покеруй нашим життям, бо ти словом керуєш усе створіння, своєю невимовною мудрістю і силою, тиха пристане для тих, які плавають у бурях. Покажи нам шлях, яким нам іти. Нашим думкам зішли духа премудрости; духа розуму дай нашому нерозумові; духом остраху огорни наші вчинки і духа правого обнови в нутрі нашому (Коліноприклонні молитви).

Місійне завдання: Прочитати уривок зі Святого Письма (Мр. 1,21-35) і уявити себе учнем, який перебуває поруч зі своїм Учителем. Відтак провести весь наступний день у дусі того, хто йде за Христом.

Про Декаду місійності

Беручи активну участь у духовних заходах Декади місійності, ми покликані наново відкрити і збагнути, що наші парафіяльні спільноти та сім’ї (домашні церкви) є за своєю природою місійними. Усвідомлення цього випливає з дару нашого Хрещення, завдяки якому всі вірні силою цього святого таїнства взяли на себе зобов’язання вірити, жити, служити і ділитися досвідом своєї віри в Христа, – ділитися не тільки зі своїми рідними, а й з усіма ближніми там, де перебуваємо. Отже, місія для нашої парафіяльної спільноти – дозволити Христові глибше ввійти в наше життя, а також нести Добру Новину поза нашу спільноту, поширюючи межі Божого Царства.

Від Вознесіння до Зіслання Святого Духа всією парафіяльною спільнотою молимося, щоб Господь відновив наше життя в Бозі силою і діянням свого Святого Духа.

Молитва

Господи Боже, пошири світло Твого Святого Євангелія, щоб через нас, охрещених, як дітей Світла, християнська віра поширювалася в нашому суспільстві і щоб ми стали свідками Твоєї живої присутності у нашому житті та в нашій парафіяльній спільноті, Господи, вислухай і помилуй.

Усе подає Дух Святий: пророків посилає, священиків удосконалює, неграмотних мудрости навчає, рибалок богословами появляє і єднає всю церковну спільноту. Єдиносущний і співпрестольний Отцеві й Синові, Утішителю, слава Тобі!

Путівник Декади місійності (українською і англійською мовами) та Інструкції для священиків можна завантажити за цим посиланням www.vydannya-pc.com.

Джерело:     Департамент інформації УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар