ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


понеділок, 13 червня 2016 р.

13.06.2016р. Б. / Декада місійності 2016. Четвертий день

Публікуємо фрагменти з «Путівника Декади місійності», а саме: 1. Слово Боже, 2. Роздуми, 3. Цитату дня, 4. Значення, 5. Молитву, 6. Місійне завдання.

Дар богопосвяченого життя

Боже Слово: Було ж у нього (Филипа) четверо дочок-дівчат, які пророкували. І коли ми більше днів перебули, якийсь пророк, Агав на ім’я, прибув з Юдеї. Він прийшов до нас і, взявши пояс Павла, зв’язав собі руки й ноги та й мовив: «Святий Дух каже це: Отак юдеї зв’яжуть в Єрусалимі того чоловіка, що йому належить цей пояс, і видадуть в руки поган». Коли ми це почули, заходилися просити, ми й тамошні, щоб він не йшов до Єрусалиму. Тоді Павло озвався: «Що ви робите, плачучи і надриваючи моє серце? Таж я готовий не тільки бути зв’язаний, але й життя своє покласти в Єрусалимі за ім’я Господа Ісуса». Коли ж годі було його переконати, ми погодилися, кажучи: «Нехай буде воля Господня» (Ді. 21, 8 – 14, повністю).

Роздуми: Жити і служити Богові – це покликання кожного християнина, адже у святому Хрещенні ми зобов’язалися іти за Христом. Однак богопосвячені особи – ченці й черниці, монахи і монахині, посвячені Богові миряни, переживають це покликання в особливий спосіб, бо, склавши обіти, повністю належать Господеві, служать ближнім, несуть Христове світло туди, де найгустіша темрява, і поширюють Його надію в зневірених серцях.

Бог не припиняє зроджувати покликання до спільнот богопосвяченого життя. Богопосвячені особи є пророчим знаком Господньої любові, закваскою, яка дає особливе свідчення Доброї Новини Божого Царства, щоб розбудити і повернути світ Богові.

Цитата дня: Монашество було, є і буде надзвичайною силою Христової Церкви, і ми всі хочемо, щоб ця сила посіла відповідне місце в її лоні та сповнила своє завдання відповідно до Богом даного покликання (Блаженніший Святослав).

Значення богопосвяченого життя: Чи я розумію, що кожне покликання до богопосвяченого життя є великим Божим даром і благословенням для всієї родини, парафії та народу? Чи плекаю покликання у своїй родині та парафіяльній спільноті?

Молитва: Преподобні отці печерські, Антонію і Теодосію, первоцвіти Української Церкви, та всі незліченні праведники, що пішли слідом за ними, посвятивши своє життя Богові. Ви сяєте зразком християнської досконалости і навчаєте нас молитвою та самозреченням уподібнюватися до Христа-Бога на спасіння душ наших. Отож моліть милостивого Бога, щоб ми були гідні вашого заступництва і з вами молитвою і жертвою виєднували для Христової Церкви й нашого українського народу змилування та щедрого Божого благословення (Неділя всіх святих українського народу).

Місійне завдання: Молитися за дар покликання до богопосвяченого життя у нашій парафіяльній спільноті, за тих, які вже служать, та за їх витривання в доброму до кінця.

Про Декаду місійності

Беручи активну участь у духовних заходах Декади місійності, ми покликані наново відкрити і збагнути, що наші парафіяльні спільноти та сім’ї (домашні церкви) є за своєю природою місійними. Усвідомлення цього випливає з дару нашого Хрещення, завдяки якому всі вірні силою цього святого таїнства взяли на себе зобов’язання вірити, жити, служити і ділитися досвідом своєї віри в Христа, – ділитися не тільки зі своїми рідними, а й з усіма ближніми там, де перебуваємо. Отже, місія для нашої парафіяльної спільноти – дозволити Христові глибше ввійти в наше життя, а також нести Добру Новину поза нашу спільноту, поширюючи межі Божого Царства.

Від Вознесіння до Зіслання Святого Духа всією парафіяльною спільнотою молимося, щоб Господь відновив наше життя в Бозі силою і діянням свого Святого Духа.

Молитва

Господи Боже, пошири світло Твого Святого Євангелія, щоб через нас, охрещених, як дітей Світла, християнська віра поширювалася в нашому суспільстві і щоб ми стали свідками Твоєї живої присутності у нашому житті та в нашій парафіяльній спільноті, Господи, вислухай і помилуй.

Усе подає Дух Святий: пророків посилає, священиків удосконалює, неграмотних мудрости навчає, рибалок богословами появляє і єднає всю церковну спільноту. Єдиносущний і співпрестольний Отцеві й Синові, Утішителю, слава Тобі!

Путівник Декади місійності (українською і англійською мовами) та Інструкції для священиків можна завантажити за цим посиланням www.vydannya-pc.com.

Джерело:       Департамент інформації УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар