ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


МОЛИТВА ПОДРУЖЖЯ

МОЛИТВА ПОДРУЖЖЯ ОДИН ЗА ОДНОГО:

Всещедрий і Милосердний Господи, змилосердися над моєю сім'єю, і благослови нашу єдність присутністю Духа Святого. Охорони мою дружину (мого чоловіка) від зустрічі з недобрими людьми, від прикрих обставин і хай оминуть її (його) спокуси сьогодення. Дай їй (йому) користати духа смирення і терпеливості, великодушності і покори, щоб сьогоднішній день був для неї (нього) добрим і радісним, повним Твоєї ласки.

Твоїм благословенням допоможи нам любити одне одного, дай силу остерегтися від всякої нечистоти, зрадливих думок та замовчування гріхів. Хай наше сімейне життя стане добрим прикладом наслідування нашим дітям. Маріє, наша небесна Ненько, прийми нас і нашу родину під Свій покров і випроси для нас правдиве християнське життя і щасливе майбутнє у Царстві Небесному. Амінь.

***
Молитва подружжя

Ісусе, Царю і поєднання всіх сердець, пануй у наших серцях. Вчини, щоб ми щоденно любили одне одного чистою і самовідданою любов’ю, повною самопожертви і взаємного служіння. Хай ніщо не буде для нас важке, велике, прикре, щоб ми могли засвідчити одне перед одним, що ми зв’язані на смерть і життя міцним вузлом любові, що ми належимо одне одному і маємо обов’язок допомагати собі взаємно за будь-яких обставин.

Дай нам дар терпеливості по відношенню до наших вад і поганих звичок. Жодний з нас не позбавлений вад, які можуть дратувати і знеохочувати.

Допоможи нам, Господи, щоб ми вміли їх не помічати, не реагувати на них, не чіплятися кожного слова чи дрібниці. Боже наш і Господи, наділи нас даром миру і взаємної пошани. Хай наші діти і внуки бачать, з якою делікатністю і сердечністю ми ставимося одне до одного, які ми уважні й чуйні до всього, що є вираженням найкращих почуттів по відношенню одне до одного.

Додавай нам сил, щоб ми вміли особливо в дні хвороби і глибокої старості піклуватися одне про одного, взаємно собі допомагаючи і несучи полегшення у ці важкі хвилини.

Просимо Тебе: надихни нас духом взаємної допомоги у формуванні в нас досконалішого Божого життя. Спаси наші душі, щоб ми могли разом радіти в небі так, як разом ми пройшли крізь ціле життя.

***
МОЛИТВА ПОДРУЖЖЯ ЗА ЩАСЛИВЕ СІМЕЙНЕ ЖИТТЯ

Всемогутній Боже, Ти Своєю всесильною рукою все сотворив і заклав основи всього, що існує у світі. Створив людину за образом Божим і високою тайною освятив їх супружу єдність. Даром любові Ти злучив і нас у подружжя, і поблагословив рукою священика, щоб спільно чинити волю Твою. Пресвятий наш Спасителю, своєю ласкою дай нам сильно триматися святої віри, ніколи не тратити надії і в любові до Тебе виконувати всі Твої заповіді і настанови. Своїм благословенням наповни наше серце богобоязливістю, щоб ми жили чесно, дбали про власну святість і досконалість, були працьовитими, терпеливими і послушними одне одному. В хвилі диявольських спокус охорони нас від неправди і зрадливих думок, від людської злоби і власної агресії. У доброму здоров'ї, у взаємній любові і повазі дай нам дожити до бажаної старості та смерті, а, відтак, стати причасниками Царства небесного. Амінь.

***
Молитва під час подружньої кризи

Отче Наш, зі смиренням звертаємось до Тебе. Ти нас з'єднав нерозривним таїнством Подружжя і хочеш, щоб ми були вірні цим обітницям аж до смерті. Ми не думали, шо люди, які люблять одне одного, зможуть так взаємно себе ранити. Боже, поспіши на допомогу нашим серцям. Вчини, щоб у щоденних труднощах та випробуваннях наша любов зміцнювалась і дозрівала. Отче, перед Твоїм вівтарем обіцяли ми одне одному взаємну любов і вірність. Дай нам силу, щоб ми могли взаємно одне одному пробачити. Просимо про благодать, щоб ми могли забути всі образи, і вчини, щоб в нашому домі знову панував мир, радість і злагода. Амінь.

***
10 простих щоденних молитов для підтримки шлюбу

Це не довгі молитви, але вони ефективні:

1. Господи, плекай нашу любов до Тебе з кожним днем.
2. Господи, допоможи нам любити один одного без всяких умов.
3. Господи, допоможи нам поважати один одного.
4. Господи, навчи нас доповнювати один одного, творячи нас в одне ціле, Тобою заплановане.
5. Господи, визволи наші серця від образ і гіркоти по відношенню один до одного, вчи нас легко прощати і постійно розширювати милість.
6. Господи, дозволь нам підтримувати один одного, щоб ми могли досягати ті мрії, що Ти дав нам кожному окремо і спільно.
7. Господи, бережи нас в скромності, щоб ми потреби один одного ставили вище своїх власних.
8. Господи, бережи наші серця від егоїзму і егоїстичних бажань.
9. Господи, захищай шлюб наш від руйнівних зовнішніх впливів.
10. Господи, зроби нашу вірність один одному сильніше наших емоцій, сильніше тих періодів змін і випробувань, через які нам належить пройти.

***

МОЛИТВА - За дорослих дітей

Господи, всім моїм серцем я звертаюся до Тебе. Ти знаєш, яким чином мої діти залишили Тебе. Я шкодую про всі ті неправильні речі, про ті вчинки мої, які відштовхнули наших дітей від Тебе.

Господи, я віддаю їх в Твої люблячі руки. Я залишаю осуд і гнів, які зараз переповнюють мене. Я розумію, що часто через почуття розчарування і невиконані очікування, через бажання допомогти їм, я відштовхув-(ла) їх від себе. Зміни моє серце з великої милості Твоєї. Прости мої гріхи і дай мені здатність прощати моїх дітей, щоб я міг-(ла) їх обійняти і показати їм співчутливу любов. Допоможи мені бути зцілителем ран, а не тим, хто їх завдає. Допоможи мені будувати мости взаєморозуміння з моїми дітьми. Я знаю, що все це я можу зробити тільки з Твоєї допомогою.

Батько любові, допоможи моїм дітям пізнати Тебе більше. Допоможи їм шукати Тебе всім своїм серцем. Дай сили мені показати їм Твою любов, щоб під час потреби і випробувань вони змогли звернутися до Тебе. Амінь.

 
Далі буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар