ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


понеділок, 19 вересня 2016 р.

19.09.2016р. Б. / Глава УГКЦ: «Усі дари, що маємо, ми повинні примножити і повернути Богу - такий зміст християнського відношення до благ, які Він нам подарував» (+VIDEO)

Святі Отці Церкви, слухаючи Боже Слово про виноградник, навчали, що виноградником, до якого нас покликав Господь працювати, є наше особисте життя, світ в якому ми живемо, обов’язки, які кожен на своєму місці має виконувати. Ми на землі повинні пам’ятати, що все Боже сотворіння, яке Він створив, не є нашою приватною власністю. Ми є лише управителями цієї землі і довкілля, й навіть особистого життя.

Наголосив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав 18 вересня під час проповіді на Архиєрейській Божественній Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ.

«Наше життя нам дав Бог-Отець, як завдання, аби зростати в праведності, - продовжив проповідник. - Господь плекає нас в нашому особистому зрості. Більше того, Він до нас приходить, а ми часто хочемо привласнити собі все й усунути Його із нашого життя». За його словами, часто людина думає, що без Бога вона може впоратися. Більше того, вона гадає, що може стати власником всього того, що має. Таким чином, вона «вбиває, розпинає Христа, який приходить до неї щодня».

Блаженніший Святослав, запропонував, поглянути на сучасність, крізь призму поглядів Папи Венедикта XVI, який повчав, що «світ в якому немає Бога є світом в якому неможливо жити». «Світ з якого людина виганяє Божих слуг, з якого виводить і постійно розпинає, відрікається Божого Сина – приречений на війну і вбивства. Найбільшою небезпекою для всіх нас є втратити все, що маємо, саме через те, що хочемо неподільно бути і господарями, і власниками», - навчає Глава Церкви. Однак, Христос приходить до нас, як Божий Син, стукаючи в наше серце. «Погляньмо в наше серце і запитаймо себе, які добра діла, плоди з власного виноградника, ми сьогодні можемо Йому представити», - запропонував призадуматися він, закликаючи нас бути добрими виконавцями нашого життєвого завдання, й плекати те, що нам Бог дав. Бо всі дари, що маємо, ми повинні примножити і назад повернути Богу. Таким є зміст християнського відношення до всіх благ, які Він нам подарував.

«Я хочу привітати в Божому винограднику особливих людей. Сьогодні ми вручимо диплом бакалавра одинадцятьом катехитам Київської архиєпархії. Я вітаю вас в Божому винограднику. Ми посилаємо вас до особливої праці – плекати людські душі. Більше того, навчати людей, що Христос приходить і люди повинні мати гідні плоди свого життя, які вони повинні Йому віддати», - наприкінці сказав Блаженніший Святослав.



Немає коментарів:

Дописати коментар