ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


вівторок, 26 липня 2016 р.

26.07.2016р. Б. / Папа написав передмову до книги про Матір Терезу

Папа Франциск написав передмову до збірки "Давайте любити тих, кого не люблять" (Amiamo chi non è amato), присвяченої блаженній Матері Терези з Калькутти. Книга містить дві промови відомої в усьому світі монахині, з якими вона звернулася до молоді і черниць під час зустрічі з ними 18-19 жовтня 1973 року в Мілані, і відповіді на багато питань, які прозвучали після них.

"Перечитуючи ці сторінки, я подумав об'єднати свої роздуми навколо п'яти слів", - написав Папа. Ними стали молитва, благодійність, милосердя, сім'я і молодь.

Мати Тереза ​​починала день з участі в св. Месі і завершувала його поклонінням Ісуса в Святих Дарах. Так можна перетворити роботу, яку виконуємо протягом дня, в молитву, вважає Франциск. Мати Тереза, додав він, невпинно запрошує нас черпати з джерела Любові - Ісуса, Який був розп'ятий і воскрес, залишився присутній в Євхаристії, щоб мати силу допомагати найбіднішим, з серцем, сповненим радості.

Благодійність, підкреслив Святіший Отець, означає наближення до "периферії" людей, яких зустрічаємо щодня, прояв співчуття по відношенню до них. А це можливо тільки тоді, коли біль і потреби інших ми приймаємо в своє серце. Благодійність - це свідчення доброти Бога до кожної рани людства.

Говорячи про милосердя, Франциск закликав проявляти його в конкретних вчинках для духовного і тілесного. Саме вони були для Матері Терези провідником по життю, дорогою до святості, підкреслив Папа, і повинні стати такими для нас.

Сім'я особливим чином виділяє особистість матері. Вона є "серцем дому, тією, яка формує сім'ю, приймаючи, люблячи, дбаючи про своїх дітей", говорила блаженна. Вона закликала бути радістю і Божою втіхою для сім'ї, нести в неї молитву, нагадав Франциск.

Нарешті, Папа згадав особливе співчуття, яке мала Мати Тереза ​​до молодих людей, і в своїй передмові до книги закликав їх "не втрачати надії, не дозволити вкрасти в себе майбутнє, яке їм належить". "Залишайтеся в Господі і любіть, як любить вас Бог, будьте будівельниками мостів, щоб зруйнувати логіку розділів, відчуження, страху один одного, служіть бідним, сміливо виходьте назустріч життю, яке є Божим даром", - написав Папа Франциск.

Збірник "Давайте любити тих, кого не люблять" підготувало видавництво "Editrice Missionaria Italiana". Книга опублікована 23 липня 2016 року і з'явиться на полицях книжкових магазинів через тиждень, 29 липня. Тексти виступів блаженної, що увійшли до збірки, присвячені темі "Бідні є надією".

4 вересня 2016 року в Ватикані відбудеться канонізація Матері Терези з Калькутти, засновниці Згромадження Сестер Місіонерок Божої Любові. Урочистості з цього приводу будуть тривати в Римі вісім днів.

Немає коментарів:

Дописати коментар