ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


середу, 6 липня 2016 р.

06.07.2016р. Б. / «Останні розмови» Бенедикта XVI будуть видані у вересні німецьким видавництвом

«Останні розмови» - так називається книга бесід з Папою-емеритом Бенедиктом XVI, яка надійде у книгарні 9 вересня. Книга обсягом 240 сторінок буде випущена відразу на декількох мовах німецьким видавництвом «Droemer Knaur». У ролі інтерв'юера Папи Ратцінгера виступив його давній друг, німецький журналіст Петер Зєєвальд.

Книга унікальна, оскільки на її сторінках «вперше в історії Церкви Папа підводить підсумок свого понтифікату», заявили у видавництві. А італійська газета «Corriere della Sera» розповіла, що «Останні розмови» є свого роду автобіографію німецького понтифіка. Йозеф Ратцінгер розповідає про своє дитинство, яке пройшло в роки нацизму, про те, як він відкрив для себе священиче покликання, як пережив війну, як служив префектом конгрегації віровчення, як був обраний Папою і «з яким неспокоєм прожив перші дні в якості наступника апостола Петра».

Бенедикт XVI також торкається причин, що спонукали його залишити папське служіння, і того, як він готувався до цього.

Почесний Папа говорить і про свого наступника Франциска - зокрема, про їх «особливості і відмінності».

Раніше Петер Зєєвальд написав уже дві книги разом з Папою Бенедиктом: «Бог і світ» (цей твір вийшов в 2001, коли Ратцингер був ще кардиналом) і «Світло світу» (2010).

Джерело:    Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар