ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


понеділок, 4 липня 2016 р.

04.07.2016р. Б. / «Євхаристія є центром нашого життя», — Владика Дмитро

3 липня 2016 р. Б., у 2-гу неділю по Зісланні Святого Духа, Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ — Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному соборі Верх. Апп. Петра й Павла, м. Чорткова.

Владика Дмитро у проповіді зосередив увагу вірних на значенні Пресвятої Євхаристії в житті християнина. «Пресвята Євхаристія є засобом для спасіння, Господь на цьому наголосив, але Він тоді не просив, Він наказував: «Беріть, їжте: це моє тіло. Потім узяв чашу, воздав хвалу й подав їм, кажучи: Пийте з неї всі, бо це кров моя Нового Завіту, яка за багатьох проливається на відпущення гріхів (Матея 26:26–28)».

Далі Владика Дмитро продовжив: «…Євхаристія є центром нашого життя, II Ватиканський Собор також наголошує, що Євхаристія є центром життя Церкви й ніщо інше…». Насамкінець проповіді Єпископ Бучацький закликав вірних приступати до Святих Тайн Сповіді та Євхаристії, через які ставати все ближчими до спасіння.

Також цього дня наймолодші парафіяни вперше приступили до Святої Тайни Євхаристії.

Після Божественної Літургії відбувся процесійний обхід із Святими Тайнами довкола катедрального собору, а потім освячення віночків та окроплення вірних Святою водою.

Немає коментарів:

Дописати коментар