ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


четвер, 7 липня 2016 р.

07.07.2016р. Б. / 10 думок про молодь владики Йосифа Міляна

Можливо, це буде звучати гучно і пафосно, але молодість, як на мене, – це стан душі: її не можна набути, не можна купити, вона або є, або її немає. Очевидно, її можна зберегти, розвинути, як дар, чи втратити.

Надворі – третє тисячоліття, отже молодь є інакшою, якою вона була у минулому столітті… Пересічно люди вважають, що молодь не може впливати на глобальні процеси, що відбуваються у суспільстві. Але історія вчить нас чогось іншого, мимо браку життєвого досвіду, браку сил у різних життєвих вимірах, молодь здатна і повинна змінювати світ, і вона його змінює.

Молодість – дуже важливий, я б сказав, надважливий час формації, становлення. А разом з тим, у потребах, він може бути часом подвигу і грандіозно величної посвяти. Часто чуємо, що молодь – це майбутнє, але вона і сучасне.

Молодість – це час вибору… Вибирати, та вибирати правильно є дуже важливою річчю, яка має свої наслідки і дуже часто на ціле життя.

Церква – це не сакральна споруда, мури. Об’єднання народу Божого вірою в єдиного Бога, тобто і молодь – це також Церква.

Випадковостей у світі не буває, радше є випадкова закономірна – Боже провидіння – це перша річ.

Молодь завжди вимагає більше уваги до себе, відкритості, щирості і правди. Праці для неї ніколи не буде забагато. Її вектор мусить весь час зростати.

Щоразу переконуюся, що сам багато не зробиш, твоя мудрість і міцність м’язів на всі процеси не можуть мати впливу. Якщо Бог не рухає тією справою, яку ти робиш, то багато не зробиш, якщо Бог не будує місто, то даремно будівничі трудились, каже Псалмопівець.

Молодь – це ті самі діти, тільки вони мають глибші запитання і тих запитань більше.

Все глобальне починається з маленького людського серця, з дотримання гармонії в собі! Тоді «зможеш спастися ти, і спасуться навколо тебе тисячі».

Вчора, 6 липня, Владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, екс-голова Патріаршої Комісії у справах молоді УГКЦ святкував свій 60-тий день народження. Опікуну, натхненнику всієї греко-католицької молоді команди ДивенСвіту, Воїнів Христа Царя і блогів Катехитика щиро зичать Божого благословення, творчих поривів та непроминаючої молодості!

Немає коментарів:

Дописати коментар