ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


четвер, 6 грудня 2018 р.

06.12.2018р. Б. / Папа: Ввіряймося Пресвятій Богородиці!

Вітаючи під час загальної аудієнції в середу, 5 грудня 2018 р., різні групи прочан, які зібралися в залі Павла VI у Ватикані, Папа Франциск звернувся до них зі словами заохочення, черпаючи спонуки з літургійного календаря. Зокрема, промовляючи до молоді, літніх людей, хворих і молодят, він сказав:
«Наступної суботи відзначатимемо урочистість Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії. Ввіряймося Богородиці! Нехай же Вона, як приклад віри та слухняності Господеві, допоможе нам приготувати свої серця для прийняття Дитятка Ісуса в Його Різдві».

Марія – приклад для подружжів

Нагодою вказати на приклад Пречистої Діви Марії стала також особлива група паломників з Хорватії: подружні пари, які напередодні в базиліці Святого Петра відновили свої подружні обітниці. Вітаючи їх, Папа, зокрема, мовив:
«Заохочую вас жити подружньою любов’ю, знаком любові між Христом і Церквою, щодня поглиблюючи взаємне дарування себе в малих жестах. Нехай же в цей період Адвенту Пречиста Діва Марія буде для вас прикладом того, як приймати Господа та довіритися Йому».

Вдячність журналістам Радіо Ватикану

До польських прочан цього разу приєдналися наші колеги, для яких Святіший Отець зарезервував окремі слова: «Вітаю польських паломників. Зокрема, вітаю редакторів Польської секції Ватиканського радіо, яка цими днями святкує 80-річчя свого заснування. Дякую вам за ваше служіння Папі та Церкві».

Немає коментарів:

Дописати коментар