ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


четвер, 23 листопада 2017 р.

23.11.2017р. Б. / У Запоріжжі освятили нову церкву-каплицю

21 листопада 2017 року відбулося освячення церкви-каплиці Святого Володимира Великого в м. Запоріжжя.

Чин освячення здійснив владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький, у співслужінні з Єпископом-помічником Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ Яном Собіло.

У спільному богослужінні  взяли участь  священики, представники різних монаших згромаджень та релігійних конфесій. Зійшлося на спільну молитву і чимало містян із самого Запоріжжя та околиць. Серед присутніх були також представники міської влади та різних громадських організацій.

Звертаючись до присутніх, владика Степан наголосив на тому, що постать хрестителя України св. князя Володимира Великого покликана об’єднувати українців.

«Бог завжди один для всіх – як і в часи князя Володимира, так і сьогодні. На головній іконі св. Володимир зображений з тризубом хрестоподібної форми, що свідчить про важливість Бога та релігійного виховання  в житті кожної людини, а за це відповідальні насамперед сім'я, школа, церква», - повчав Владика.

Настоятель запорізької парафії Архистратига Божого Михаїла Української Греко-Католицької Церкви отець Андрій Бухвак окропив святою водою усю каплицю ззовні. Як розповіли місцеві мешканці, відтепер весь цей промисловий район індустріального міста Запоріжжя отримає духовну підтримку, а парк — надійне впорядкування.

«Цей день є по-особливому пам’ятний для нашого народу, адже тисячі наших співвітчизників вийшли на Майдан, щоб обстояти своє право на гідність. Тому дана каплиця, яку ми освятили в честь св. Володимира – завжди спонукатиме нас до цієї пам’яті, до цього великого прагнення – мати справжню гідність українця», - наголосив архиєрей.

Новоосвячена каплиця знаходиться за адресою: проспект  Металургів,  1А, парк імені Сагайдачного за ПК ЗАлК.

Богослужіння відбуватимуться щонеділі та на свята:

9:00 - Утреня
10:00 – Божественна Літургія

Прес-служба  Донецького екзархату УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар