ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


пʼятницю, 9 червня 2017 р.

09.06.2017р. Б. / 8 порад від Матері Терези про виховання дітей

Мати Тереза, яка стала прикладом жертовності та доброчинності для всіх часів, виробила надзвичайно важливі поради щодо виховання дітей, щоб останні стали радістю для батьків та гордістю суспільства.

Отже, ці поради такі:

1.  Будьте уважні до того, що ви говорите своїм дітям. Дорослі недостатньо контролюють свої висловлювання, коли розмовляють з дітьми. Деякі батьки звертаючись до дитини, називаючи їх поганими словами: ледарем, дурнем, нездарою. Цим батьки і вихователі гублять дітей. Діти, піддаючись навіюванню, через деякий час, дійсно, стають недопитливими, ледачими і нездатними.

2.  Не треба лякати дітей чудовиськами, вовками, поліцією. Це не зробить їх ні розумнішими, ні добрішими.

3.  Виховуйте дітей, подаючи їм бездоганний приклад. Діти не люблять повчань і нотацій, вони хочуть бачити ваші вчинки, а не слухати ваші слова.

4.  При будь-яких обставин намагайтеся бути на висоті в очах своїх дітей. Не варто виставляти на показ свої слабкості і недоліки. Коли батьки дозволяють дітям бачити їх слабкості, діти хвилюються, втрачають орієнтацію, оскільки їм, як правило, нема більше на кого покластися.

5.  Знаходьте можливість як підтримати свою дитину, а не «опустити». Дитина, відчуває себе маленькою і слабкою і хоче мати над собою непорушний авторитет, що захищає її. Дитина завжди шукає у батьків фізичної та психологічної підтримки.

6.  Краще ніколи не бити дитину. Хоча, в крайньому випадку, якщо вона цього, дійсно, заслуговує, покарання їй нe зашкодить, але будьте обережні! Ніколи не карайте дитину, якщо ви злі. Тому що ви залишите в її пам'яті враження ненависті, злоби, а не справедливості. А для справжнього виховання дитина повинна відчувати, що ви справедливі і тому маєте рацію, караючи її.

7.  Якщо вам і доводиться покарати дитину не виражайте ні злоби, ні ворожості. Дитина швидко забуде ляпаса,  але ніколи не забуде ваш погляд, повний ненависті і злоби. Ваші покарання повинні бути продиктовані не тим, що у вас «увірвався терпець», а бажанням дати зрозуміти дитині, що для її ж блага існують правила, яких потрібно дотримуватись.

8.  Робіть все для того, щоб діти не втратили довіри до Вас. Діти повинні безмежно довіряти своїм батькам і підкорятися їм. Це одне з основних правил виховання дітей в дружній і люблячій сім'ї. Так поводився Ісус в Назареті, тридцять років підкоряючись своїм батькам.

Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар