ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


вівторок, 17 січня 2017 р.

17.01.2017р. Б. / Зростає усвідомлення християнського коріння Європи

На мій погляд, у Європі зростає розуміння її християнського коріння та цінностей релігійного виміру у суспільному та приватному житті, – сказав у Брюсселі глава Ради Конференції Європейських Єпископатів (CCEE) кардинал Анджело Баньяско. Він додав, що таке зростання  говорить у свідомості християн про необхідність їх участі у суспільному і політичному житті. Така участь необхідна у будуванні Європи як спільного дому.

Архиєпископ Генуї визнав, що був час, коли християни відрізали себе від суспільства і політики. Тоді вважалося, що достатньо буде послідовного особистого свідчення. Але цього замало, – додав він. "Ісус наказав нам, врешті-решт, бути сіллю і закваскою для світу, і такими ми маємо бути", – наголосив єрарх.

У цьому контексті глава РКЄЄ нагадав соціальне вчення Церкви, що заохочує вірних до заанґажування задля загального блага.

Звертаючись до проблеми тероризму кардинал зазначив, що європейські країни повинні подолати страх. "Він цілком виправданий, оскільки терористичні акти є реальністю, але релігія дає великий заряд довіри, внутрішньої сили, дає надію подолати спокуси не лише страху, але і замкнутися у собі самих для окремих  осіб, груп чи держав", – сказав кардинал. Він також додав, що християнство дає внутрішню силу, щоб дивитися вперед і вище, а не просто зосередитися на нинішньому моменті.

1 коментар:

  1. «На мій погляд, у Європі зростає розуміння її християнського коріння та цінностей релігійного виміру у суспільному та приватному житті...»

    А чи не запізно воно, оте «розуміння, почало зростати»? Аж коли наплодили цілу хмару всіляких збоченців та содомітів... аж коли безліч храмів віддали в оренду під нічні клуби та бари... аж коли в усіх урядах переважної більшості країн ЄС, а навіть в ООН, посіли лобісти ЛГБТ-рухів... аж коли в тих країнах мусульмани (якісно і кількісно) почали переважати т. зв. християн... аж тоді тільки зачухали ріпи та почали бити на сполох, мовляв: «Агов люди, адже ми - європейці, маємо християнське коріння...»

    сл. Б. Леонід.

    ВідповістиВидалити