ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


вівторок, 10 січня 2017 р.

10.01.2017р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (02.01 – 08.01)

У понеділок, 2 січня 2017 року, від Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКЦ (м. Львів, вул. Театральна, 11) вирушили автомобілі із різдвяними гостинцями та речами першої необхідності на фронт РУВ. Допомогу бійцям організували душпастирі храму та волонтери за підтримки Організації Українських Жінок (ОУЖ) у Великій Британії, львівських меценатів та доброчиців, а також парафіян храму Зіслання Святого Духа (м. Львів, вул. Трильовського, 9а) та парафій сіл Лавриків і Зубейки (Жовківського р-н). 

В середу, 4 січня, Богдан Макаревич, професор ларингології при Стенфордському університеті, військовий лікар Збройних сил США (Каліфорнія), разом зі своєю дружиною Лідою Обушкевич, передали два оперативних мікроскопи OP MI 1 та OP MI 1 H, операційний стіл для оперування ларингологічних хворих, операційні інструменти для лікування та обстеження військових ЗСУ. Ці медичні інстументи були передані до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Збройних сил України, що у Львові (вул. Личаківська, 26).

Глава УГКЦ привітав професора Анатолія Колодного із 80-літнім ювілеєм.

6 січня в Патріаршому соборі Воскресіння Христового на спільний Святвечір із Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ, зібралися родини, тимчасово переселені з Донецької та Луганської областей, а також із Криму. Блаженніший Святослав особисто вітав кожного запрошеного і роздавав просфору. На вечері було понад 120 осіб, половина з них - діти.

Святіший Отець Франциск особисто написав листа Главі Української Греко-Католицької Блаженнішому Святославу, в якому привітав його, усіх владик та українців із Різдвом Христовим. Листа від Святішого Отця було зачитано під час Архиєрейської Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового 7 січня.

 В день Різдва Христового військові капелани Львівської Архиєпархії УГКЦ молились Святу Літургію та колядували разом із солдатами контрактної та строковоі служби ЗСУ у 184-му Навчальному центрі Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. По завершені Святкової Божественної Літургії капелани вітали військових із світлим празником Різдва Христового, колядою прославляючи Новонародженого Спасителя.

Пропонуємо до Вашої уваги:

Глава УГКЦ на Різдво Христове: «Ми повинні вийти назустріч сьогоднішнім викликам нашого народу»


“У світі, де спалахують смертоносні світила, християни повинні вказувати на світло вифлиємської зорі”, - Владика Діонісій до громади Собору святої Софії в Римі

Керівництво музею ігнорує рішення про присвоєння імені Климентія Шептицького Музею народноі архітектури та побуту у Львові - офіційне відкрите звернення єрм. Юстина Бойко.

Душпастирі Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКЦ (м. Львів, вул. Театральна, 11) запрошують прихожан та гостей храму на щотижневі тематичні зустрічі. Щовівторка, о 13:45, по завершенні Божественної Літургії, відбуваються тематичні богословські зустрічі на актуальні теми сьогодення. Щонеділі, о 17:30, відповідаємо на повставленні запитання, які Ви можете залишити в нашому храмі у скринці для запитань.

Лікувально-діагностичний центр св. Луки продовжує допомагати малозабезпеченим людям та воякам РУВ

Джерело:    Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар