ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


понеділок, 19 лютого 2018 р.

19.02.2018р. Б. / Початок Великого Посту в парафії (Неділя Прощення, Літургія)

Учора, перед початком Великого Посту, ми чули уривок з Євангелія від Матея: про піст, прощення і скарб. Христос говорить, що простити комусь є першою умовою, щоб нам простив Отець Небесний.

Піст є засобом, щоб ставити Бога понад усе матеріальне. Постом ми вчимо наше тіло слухатися духа, а не навпаки. Гарно про піст говорить пророк Ісая: «Ось піст, який я люблю: кайдани несправедливости розбити, пута кормиги розв’язати, пригноблених на волю відпустити, кожне ярмо зламати, з голодним своїм хлібом поділитись, увести до хати бідних, безпритульних, побачивши голого, вдягнути його, від брата твого не ховатись» (Іс. 58,6-7).

І врешті про скарб. «Де твій скарб, там буде й твоє серце» (Мт. 6,21). А збирати скарби ми знаємо як: молитва, піст, милостиня та інші добрі діла. Цього скарбу в нас ніхто не відбере (якщо в серці мир, радість, прощення, лагідність, любов, милосердя - тоді підеш туди, де воно є - до Царства Божого).

Цей скарб, це переміна нашого серця на лагідне, любляче, прощаюче. Тому який скарб тут на землі здобудемо, то з таким підемо до неба або пекла.

Вікторія Сербіна

Джерело:   Сайт парафії Преображення Господнього

Переглянути фотоальбом:   Неділя Прощення, Літургія_(18-02-2018)

Немає коментарів:

Дописати коментар