ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


четвер, 5 жовтня 2017 р.

05.10.2017р. Б. / У Скадовську проводяться курси постійної формації для духовенства Одеського і Кримського екзархатів УГКЦ

З 2 по 5 жовтня, за ініціативи владики Михаїла (Бубнія), у м. Скадовську, проводяться курси постійної формації для духовенства Одеського і Кримського екзархатів УГКЦ. Теми цьогорічних зустрічей є: сповідництво та проповідництво – як невід’ємні складові душпастирського служіння.

Програма курсів є побудована так, що до обіду проводяться дві лекції на тему сповідництва, а після обіду – дві лекції з проповідництва. Доповідачем на тему сповідництва було запрошено владику д-ра Володимира (Груцу), ЗНІ, протосинкела та єпископа-помічника Львівської архієпархії. На тему проповідництва Слова Божого, запрошено преподобного о. Андрія Олійника, ЗНІ, доктора з пасторального богослов’я та гомілетики, викладача й завідувача кафедри пасторального богослов’я в УКУ.

Преосвященний владика Володимир розглядає Святу Тайну Сповіді, як духовну терапію, де кожний сповідник, згідно навчання Святого Альфонса, виконує функцію батька, вчителя, лікаря і судді. Присутні застановлялися над рисами сповідника, що впливають на духовне добро вірних.

о. д-р Андрій Олійник у своїй тематиці висвітлює вербальні та невербальні способи звернення до слухача, основні види та поетапні приготування священика до проповіді, через асоціацію, медитацію, екзегезу та інше цікаве до поглиблення і пригадування, черпатимуть у цих днях священики Одеського і Кримського екзархатів.

Дані курси, мають за ціль не тільки інтелектуальний зріст, а також під час перерви на каву і вільному часі, приватні духовні розмови з реколектантами та владикою Михаїлом, міжособистісний контакт священиків, ділення власним душпастирським досвідом, труднощами та духовними викликами південних теренів України і Криму.

Довідка: 
м. Скадовськ для Одеського екзархату є цікаве тим, що перше втілило в життя стратегію розвитку Одеського екзархату, відповідно до якої в кожному обласному і районному центрі повинно постати по декілька греко-католицьких храмів, адже на цих теренах проживає багато вірних УГКЦ, а також тих, що бачать в ній справжню українську Церкву, яка голосить Євангеліє і є патріотом власної держави. У Скадовську збудовано й освячено два греко-католицьких храми, одним з яких опікується чернеча родина отців Воплоченого Слова, а іншим – прот. Володимир Цяпка, протопресвітер Скадовського деканату.

Немає коментарів:

Дописати коментар