ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


понеділок, 13 лютого 2017 р.

13.02.2017р. Б. / 12 лютого відбулась зустріч координаторів українських спільнот в Італії "Матері в молитві"

12 лютого відбулась зустріч координаторів українських спільнот в Італії "Матері в молитві", яка пройшла у головному монастирі Василіянського Чину в Римі (Aventino). 18 координаторів-матерів розпочали свою зустріч із Божественної Літургії, яку очолив владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії. Богослужінню передувало освячення священичих риз, мира та ладану, які пожертвували матері. Літургію співали студенти Української Папської Колегії Св. Йосафата в Римі, які на завершення приготували для матерів невеликий подарунок, концерт «Богородичних пісень».

Після послідувала робоча зустріч, яку очолив Вл. Діонісії та п. Лідія Викович, регіональний координатор українських спільнот «Матері в молитві» в Італії, яка також скала звіт діяльності за останні 5 років.

«Церква не є демократія, але і не диктатурою, тому що свої закони, в першу чергу, будує на Божих, але головним її покликанням є вміння слухати та відчувати біль і потребу іншого. Спільнота є сутністю і самим життям церкви, вона, на взір Пресвятої Трійці, живе в слуханні та любові один до одного. Я дякую вам, що ви сьогодні приїхали на цю зустріч, завдяки якій, ми можемо поспілкуватися разом, водочас, я дякую за вашу молитву, яка складає одну із підвалин Церкви», - Вл. Діонісій (Ляхович).

Після невеликої перерви, до слова було запрошено спеціальну гостю с. Емілію Вандич (СНДМ), директора Катехитичного осередку Львівської Архиєпархії, яка розповіла про постать Бл. Йосафати Гордашевської. Також, с. Назарія Михайлюк, ЧСВВ підготувала невеличкий історичний огляд з нагоди 100-річчя об’явлення Діви Марії у Фатімі. На завершення відбулася зустріч із о. Діонісієм Заведюком, ЧСВВ, який сконцентрував увагу на історії Чину Святого Василія Великого, який цього року святкує 400-річчя, а також про можливість надавати відпусти, всім хто прийматиме участь у святкових Богослужіннях.

Хочемо пригадати, що востаннє подібна зустріч відбулася у 2013 році.

Андрій Шестак
студент Папського Університету Святого Хреста у Римі

Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар