ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


вівторок, 7 лютого 2017 р.

07.02.2017р. Б. / 12 цитат святих про існування ангелів

1. «Коли відправляється Літургія, храм наповнюється незліченними ангелами, що величають Божественну Жертву на вівтарі», – св. Іван Золотоустий.

2. «Біля кожного віруючого стоїть Ангел, як захисник і пастир, і веде його до життя», – св. Василій Великий.

3. «Тих, що найближче до Бога в небі, серафимів, називають вогняними, бо вони більше за інших ангелів набираються запалу і завзяття від насиченого Божого вогню», – Св. Роберт Беларміно.

4. «Якщо нападає спокуса, приклич свого Ангела. Він більше хоче тобі допомогти, аніж ти хочеш, щоб тобі допомогли! Ігноруй диявола і не бійся його: він тріпоче і втікає з виду твого Ангела Охоронця», – Св. Іван Боско.

5. «Наскільки щасливий ангел-охоронець, котрий супроводжує душу на Літургію!», – Св. Іван Віанней.

6. «Якби Ангели могли заздрити, то заздрили б нам через Святе Причастя», – Св. Папа Пій Х.

7. «Ми повинні проявляти свою прихильність до ангелів, бо одного дня вони будуть нашими співспадкоємцями так, як тут зараз є нашими охоронцями і опікунами, призначеними і встановленими Отцем», – Св. Бернард Клервоський.

8. «Познайомся з Ангелами, і часто споглядай їх в дусі. Навіть якщо ти їх не бачиш, вони присутні біля тебе», – Св. Франциск Салезький.

9. «Я глибоко шаную св. Архангела Михаїла; він не мав прикладу для наслідування, щоб слідувати Божій волі, однак вірно сповнив Божу волю», – Св. Фаустина Ковальська.

10. «Сили пекельні будуть нападати на вмираючого християнина; але його ангел-охоронець прийде утішити його. Його покровителі і св. Михаїл, котрого Бог призначив захищати Його вірних слуг у їх останній боротьбі з дияволом, прийдуть йому на допомогу», – св. Альфонс Ліґуорі.

11. «Гордість перемінила ангелів на демонів; покора робить людей подібними до ангелів», – Св. Августин

12. «Проси свого ангела, щоб утішав і підтримував тебе в останні хвилини життя», – Св. Іван Боско.

І наостанок, цитата Г.К. Честертона: «Ангели можуть літати, бо вони легко до себе ставляться».

Переклад – «Католицький оглядач» за матеріалами Churchpop

Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар