ПОДРУЖЖЯ=СІМ'Я=РОДИНА=НАЦІЯ


середу, 9 листопада 2016 р.

09.11.2016р. Б. / “Насправді є тільки дві можливості: життя з Богом або жахливе співжиття з Дияволом”,- владика Василь Івасюк

8 листопада Свята Церква вшановує пам’ять великомученика Димитрія Солунського. Святий великомученик Димитрій Солунський був сином римського проконсула у Солуні. Батько і мати святого Димитрія були таємними християнами. Вони хрестили і Димитрія. Вже після смерті батька, коли Димитрій досяг повноліття імператор Галерій Максиміан, що вступив на престол в 305 році, викликав його до себе і призначив його на місце батька проконсулом Солунської області.

Цісар Максиміліан за віру в Бога вкинув його до в’язниці. Будучи ув’язненим, він благословив св. Нестора на боротьбу з цісарським непереможним гладіатором Лієм. Св. Нестор виступив проти Лія з хрестом у руках, і вбив його. Цісар довідавшись, що це Димитрій благословив Нестора на боротьбу з Лієм, послав своїх воїнів і вони прокололи його списами. 

Саме цього дня владика Василь (Івасюк) відвідав село Ковалівка, в якому храм посвячений в честь цього великомученика. 

Після традиційної зустрічі архієрей розпочав Божественну Літургію у співслужінні декана Печеніжинського о. Юрія Максим’юка, адміністратора храму о. Руслана Надвірнянського та ще дванадцяти священиків. 

“Людина від свого народження починає шукати своєї найголовнішої дороги. Іноді в шумі життя вона забуває про це і часто біжить за різними обманами, а потім переконується, що це тільки міраж та знову починає шукати щось важливе від початку.”, - навчав архієрей на проповіді. Молода людина після закінчення школи бачить відкриті усі дороги. Насправді є тільки дві можливості: життя з Богом або жахливе співжиття з Дияволом. Золоте правило каже: “Просторі ворота й широка дорога, що веде до погибелі, і нею багато-хто ходять” - це шлях більшості жителів. “Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що знаходять її!” (Мт.7,12-14). Приглянемося ближче до цих доріг, розглянемо та побачимо їхній шлях і завершення.” 

По закінченню проповіді владика продовжив Літургію, в часі якої кожен з присутніх мав нагоду приступити до Тайни Покаяння та Євхаристії. 

Після Літургії Кир Василій подякував всім за спільну молитву та побажав многих і благих літ. 

Також архієрей нагородив адміністратора парохії нагрудним позолоченим хрестом за ревну працю у Христовому Винограднику. 

На завершення були вручені подячні грамоти, відбулась посвята дітей цієї парафії під покров Богородиці, освячення води, мирування, а також владика уділив всім присутнім повний відпуст.

Немає коментарів:

Дописати коментар